hot-1

Wedstrijdinformatie

De wedstrijd zal voor de NSRF-velden bestaan uit twee voorwedstrijden en een finale over 500 meter. De voorwedstrijden zullen geroeid worden door middel van een 500 meter time-trial (achtervolgingsrace) uit doorstart. Let op! Wanneer u tijdens een voorwedstrijd, geroeid in kiellinie, ingehaald dreigt te worden, moet u uitwijken! De snelste tijd van de twee voorwedstrijden zal bepalen welke finale gestart wordt. De finale is een 500 meter boord aan boord race met vaste start.

Voor de andere velden zal de wedstrijd bestaan uit een voorwedstrijd en een finale over 500m. De voorwedstrijd is een timetrial uit doorstart en de finale is een boord aan boord race met vaste start.

Inschrijven
De inschrijvingen voor het Heineken Openingstoernooi zijn nog niet geopend! De inschrijvingen zullen open gaan op 28 februari 2020. Inschrijven voor het HOT kan via het KNRB-inschrijfprogramma. Voor vragen, mail naar toh.[antispam].@tsr-vidar.nl. 

Baaninformatie
Tijdens de roeiwedstrijd start iedereen in boten van zijn of haar eigen vereniging. In overleg met verschillende verenigingen mag er uiteraard gebruik worden gemaakt van andere boten. In dat geval moet er tijdig dispensatie worden aangevraagd bij de wedstrijdleiding en Hoofd van de Jury. Zorg ervoor dat je de instructies van de wedstrijdleiding goed opvolgt om alles soepel te laten verlopen.

Vlotbeleid
De hele kade zal worden gebruikt om te kunnen vlotten. Om een soepele doorgang te kunnen bewerkstelligen zal dit worden georganiseerd door middel van aanwijzingen van de TRC commissieleden en kamprechters. Na een wedstrijd zal er eerst om de keerboei gevaren moeten worden waarna er een plek wordt aangewezen om te kunnen wisselen of de boot uit het water te halen. De kade is ingedeeld in 3 vlotvlakken (inleggen/wisselen/uithalen).

Oproeien
Het oproeien dient te geschieden aan de stuurboordkant richting de start. Deze oproeibaan is gescheiden van de wedstrijdbaan door middel van een bolletjeslijn in het water. Ploegen dienen ruim (50 meter) voor een aankomende wedstrijd te laten lopen. Dit is alleen noodzakelijk bij boord aan boord wedstrijden. Bij time-trials hoef je niet te laten lopen. Behalve op het voorgaande moment na, is het niet toegestaan om stil te liggen in de oproeibaan en deze te blokkeren. Aan het eind van de oproeibaan is er genoeg ruimte om stil te liggen. Het is verboden om tijdens het in- of uitroeien mee te varen met een race.

baankaart-oproeien

Warm roeien
Het warm roeien is mogelijk voor de start. De baan is 500 meter voor de start vrij en bied genoeg ruimte om goed warm te worden. Het is ten allen tijde verboden om in het wedstrijdveld te roeien indien je niet meedoet aan de race.

Erevlot
Als je vanuit het erevlot komt en wil gaan aanleggen, is het belangrijk dat de ten allen tijden de races niet hindert. Zodra de boten van de ene race voorbij zijn en die van de volgende nog niet gestart zijn, kan je vanuit de oproeibaan naar baan 4 roeien en vanuit hier richting de kade roeien. Hier kan je aanleggen nadat je om de omkeerboei heen bent geroeid.

Overtreding
Overtreden van de verkeersregels kan bestraft worden met een waarschuwing naar oordeel van het afhandelende jurylid.

Uitslagen
De uitslagen van het HOT zijn te vinden op: www.time-team.nl 

baankaart-erevlot