fullsizeoutput-c

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

Actief naast je studie

Onderling noemen wij Vidar weleens één groot pretpark, vol met achtbanen en attracties. Daarmee willen we zeggen dat je gedurende je studententijd vrij wordt gelaten en op een super toffe manier de kans krijgt om te ontdekken waar jij goed in bent en wat bij jou past. Dit kan door te roeien, maar ook door actief te worden in commissies, besturen en genootschappen. En er is meer! Voor en door Vidar worden er namelijk ook netwerkevenementen, symposia en workshops georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan het jaarlijks terugkerende Februaricongres met uiteenlopende workshops en sprekers zoals bijvoorbeeld drievoudig Europees Kampioen Boksen en drievoudig Olympisch bronzen medaillewinnaar Arnold Vanderlyde (foto rechts).

Kortom: jij kunt je bij Vidar persoonlijk ontwikkelen op een manier waarop jij dat wilt!

arnold-februaricongres

Commissies

Binnen Vidar is een groot aantal commissies actief die ervoor zorgen dat de vereniging in al haar facetten bruist en draaiende wordt gehouden. De taken van deze commissies zijn zeer uiteenlopend. Van het organiseren van grote evenementen zoals nationale wedstrijden, een congres of een gala, tot het tappen van bier, het werven van sponsoren of het maken van een verenigingsblad en de jaarlijkse almanak. En dat is nog maar een greep uit de meer dan 40 commissies die Vidar rijk is.

Het zal je niet verbazen dat veel leden actief zijn in commissies. Allereerst vinden veel Vidraten het heel erg leuk om iets te organiseren of neer te zetten met mede-studenten. Daarnaast kun jij je in een commissie ontwikkelen op een gebied dat aansluit op je studie of juist je vaardigheden verbreedt. Je doet hoe dan ook organisatorische en bestuurlijke ervaring op en leert samen te werken met veel verschillende personen. Dit draagt natuurlijk ontzettend veel bij aan je persoonlijke ontwikkeling.

Vandaag de dag hechten veel bedrijven waarde aan een actieve studententijd van hun (potentiële) werknemers. Die actieve studententijd staat namelijk garant voor een grote persoonlijke ontwikkeling die de student heeft doorgemaakt.

Besturen

Nog een tikkie serieuzer en zelfstandiger zijn de besturen. Zij dragen vaak de eindverantwoordelijkheid voor een belangrijk onderdeel van de vereniging en werken nauw samen met diverse commissies. Binnen Vidar hebben we natuurlijk allereerst het verenigingsbestuur bestaande uit 8 Vidraten die een jaar lang de kans krijgen om leiding te geven aan de vereniging. Je kunt je misschien voorstellen dat daar heel wat bij komt kijken. Van contact onderhouden met de onderwijsinstellingen en de gemeente tot het aanschaffen van nieuwe boten en van het onderhouden van het hele pand tot het beheren van alle financiën. Bestuurder zijn van Vidar is dan ook een fulltime taak waarbij je een jaar je studie op pauze zet. Een heel leerzaam, maar bovenal fantastisch jaar! Daarnaast hebben we binnen Vidar bijvoorbeeld ook een Lustrumbestuur, verantwoordelijk voor de organisatie van het vijfjaarlijks Lustrum, en het TUC-bestuur, zij organiseren de jaarlijkse Tilburg University Cantus.

Vidar vormt ook een opstap naar besturen buiten Vidar. We onderhouden namelijk nauw contact met studentenorganisaties buiten Vidar en werken veel met hen samen. Daardoor kunnen elk jaar veel Vidraten in een studentenbestuur of -orgaan buiten Vidar plaatsnemen als ze dit willen. Denk bijvoorbeeld aan het TOP-bestuur, de medezeggenschapsraden zoals Fractie Front en Fractie SAM, het bestuur van studentenorganisatie AIESEC, noem het maar op!

imgm3995