fullsizeoutput-c

STUDIE & CARRIÈRE

studeren

Studie op 1

Natuurlijk ben je in de eerste plaats naar Tilburg gekomen om te studeren. Studie staat bij Vidar dan ook altijd voorop! We gaan samen naar college en naar de bieb, we helpen elkaar bij het studeren en we stimuleren elkaar om de best mogelijke prestaties te behalen. En dat helpt! Onderzoek (Tilburg University) heeft namelijk uitgewezen dat studenten die lid zijn van Vidar gemiddeld betere studieresultaten behalen dan studenten die niet lid zijn van Vidar.

Bijles

Heb je moeite met een bepaald vak of loop je vast in je studie? Ouderejaars Vidraten staan klaar om je te helpen met je struikelvakken. Om dit goed te regelen worden hier speciale bijlessen voor georganiseerd. Doordat er zoveel verschillende studenten lid zijn bij Vidar is er altijd wel iemand die je kan helpen!

Bij de bouw van het nieuwe pand is er daarnaast specifiek rekening gehouden met de behoefte van leden om op de vereniging te kunnen studeren, bijvoorbeeld na een training. Snel internet, voldoende bureau’s en stille werkruimtes zijn aanwezig, zodat jij altijd optimaal kunt studeren op Vidar. Daarnaast is er ook een relaxte huiskamer, om tussen het studeren door te kunnen ontspannen, een filmpje te kijken of een spelletje te spelen.

dsc09124-1200x799
dsc07727-1200x799

Netwerk

Je zult merken dat de contacten die je bij Vidar opbouwt je van pas zullen gaan komen. Via een (oud-) dispuutsgenoot kom je aan die ene gewilde stageplek en via een commissiegenoot kom je aan een uitdagende bijbaan.

Niet alleen de studerende leden, ook de oudleden van Vidar kunnen je op weg helpen. Veel van de oud-Vidraten behoren inmiddels tot de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Om deze kennis te delen wordt er jaarlijks een Vidar Business Day georganiseerd. Op deze dag komen verschillende oudleden vertellen over hoe zij zo ver zijn gekomen. Op dit soort dagen leer je hoe andere Vidraten jou zijn voorgegaan en welk traject zij hebben afgelegd om dit te bereiken.

Toekomst

Welkom in Tilburg! Als startende student komt er deze introductieperiode natuurlijk heel veel op je af en brengt het de vraag met zich mee of je lid moet worden van een vereniging als Vidar. De vraag die ik dan ook vaak gesteld krijg vanuit mijn functie als recruiter bij EY (voormalig Ernst&Young): helpt actief worden bij een vereniging je carrière en kijk je daar als recruiter nou echt naar? Het antwoord daarop is eigenlijk heel simpel. Ja!

Het grootste verschil dat ik vanuit het bedrijfsleven zie tussen studenten die wel en niet lid zijn van een studentenvereniging, is de pro-actieve houding en het enthousiasme om nieuwe uitdagingen aan te gaan en nieuwe ideeën uit te voeren. Ook op het gebied van samenwerken is er  een groot verschil. Op een vereniging werk je namelijk met zo veel verschillend mogelijke mensen samen wat niet alleen leuk maar ook erg leerzaam is. Denk naast dingen doen met je huisgenoten, dispuut, en/of studiegroepjes ook aan het organiseren van activiteiten vanuit een bestuur of commissie. Op een vereniging bevindt je jezelf continu in verschillende teams, waardoor je onbewust al goed leert welke rol jij op je neemt en hoe je je kan en moet aanpassen aan de situatie. Zeker op de arbeidsmarkt wordt het werken in teams steeds belangrijker. Vanuit EY geloven wij dan ook niet voor niets in “highest performing teams” bestaande uit specialisten met verschillende achtergronden en talenten die samen tot de beste resultaten komen.

Misschien vraag je je af: wat brengt me dan vanuit Vidar bij een bedrijf binnen? Netwerken. Bijvoorbeeld middels het netwerk-event dat georganiseerd is vanuit EY in samenwerking met Vidar. Deze activiteit stond in het teken van netwerken en jezelf profileren. Het geeft je de kans om te ontdekken welke mogelijkheden er binnen EY mogelijk zijn – het is namelijk niet alleen een accountantskantoor – maar ook of het bij je past.

Kortom, mijn advies is: haal eruit wat erin zit, zowel op als naast je studie!

Sophie Jansen

Consultant People Advisory Service

EY

dsc09129-1200x799
051c44-4f343f9155d24fdd9edbd8fec9ae11d8