fullsizeoutput-c

(TOP)SPORT

Bij de Tilburgse Studenten Roeivereniging kan er natuurlijk geroeid worden. Binnen de roeisport zijn er verschillende takken van sport: het competitieroeien en het wedstrijdroeien. Deze takken van de roeisport verschillen op bijna alle mogelijke vlakken: motivatie, inzet, niveau, trainingsschemas, ploeggrootte, boten en coaching. Maar draaien uiteindelijk allebei om de grootste studentensport van Nederland, het roeien!

Wedstrijdroeien

Durf jij je grenzen op te zoeken en deze te verleggen? Kun jij jezelf voor 120% geven? En ben jij klaar voor een topjaar waarin je samen met je ploeggenoten strijdt voor de eer van Vidar? Dan is het wedstrijdroeien iets voor jou!

In je eerste jaar zal je de beginselen van het roeien leren. In de herfst worden de selecties gemaakt van de eerstejaarsploegen en zullen professionele wedstrijdcoaches je begeleiden en voorbereiden op het roeiseizoen. Om zo goed mogelijk te presteren train je samen met je ploeg 5 tot 8 keer per week, je leert met je ploeg hard te varen en ondertussen bouw je een ijzersterke ploegband op. Naast normale trainingen bij Vidar zijn er ook trainingskampen waarin je met de gehele wedstrijdsectie afreist naar bijvoorbeeld Sevilla. 

Uiteindelijk zal je wedstrijden starten in het eerstejaarsklassement tegen de eerstejaars ploegen van andere studentenroeiverenigingen van Nederland. Je begint de wedstrijden in het lange baan seizoen waar je afstanden van wel 5km of 8km. Vanaf de Varsity start het korte baanseizoen en start je alleen nog maar wedstrijden van 2km. Hét doel van je roeiseizoen is om natuurlijk als eerste over de finish te komen en het befaamde blik te trekken! 

Competitieroeien

Naast het fanatieke wedstrijdroeien kun je bij Vidar ook competitieroeien. Je traint met je ploegje één tot vier keer per week. Competitieroeien is namelijk roeien op een recreatief niveau waardoor er een ontspannen combinatie ontstaat tussen roeien en het studentenleven. Dit zorgt voor gezelligheid op zowel het water als aan de bar.

Als eerstejaars lid van Vidar kan je strijden voor een plekje in een bokaal/klassements ploeg van 7 à 8 personen die roulerend starten in een C4+. Met deze ploeg start je gedurende het seizoen verschillende wedstrijden, van verschillende afstanden, bij verenigingen door het hele land. Bij het competitieroeien draait het om het behalen van een 'douchemuntje', dit is de beloning voor het winnen van een A-finale. 

Wat het competitieroeien zo uniek maakt is natuurlijk de combinatie van roeien en feesten. Gedurende het seizoen zijn er dan ook altijd feesten na de wedstrijden bij de verschillende verenigingen. Met een grote groep Vidraten reizen we af naar deze feestjes om te feesten (en te brassen) met de andere verenigingen.  Het grootste feest van het jaar is de opening van het seizoen op onze eigen vereniging: het Heineken NOOC OpeningsToernooi.