fullsizeoutput-c

VERENIGINGSLEVEN

Activiteiten

Kleine, fijne borrels, de grootste feesten van de stad, diners, sportieve activiteiten, spellen: you name it, we have it.

Het grote pand van Vidar biedt ontzettend veel ruimte en mogelijkheden en daarnaast hebben we een speciale band met Café Brandpunt in de stad.

Een kleine greep uit wat we zoal ondernemen om optimaal te kunnen te ontspannen en genieten van onze studententijd.

  • Wekelijkse feestjes in de borrelkamer en de sociëteit
  • Een gala in het Willem II stadion
  • Het kerstdiner verzorgd door de Gulden Koksring
  • Het trainingskamp naar Sevilla, Spanje
  • De Vidar Wintersport
  • Het Heineken NOOC Openingstoernooi
  • En meer…

Huizen

Vidar beschikt over heel veel huizen waar Vidraten met elkaar samenwonen in de binnenstad, te herkennen aan de groene borden aan de ramen. Deze huizen zijn onder te verdelen in roeihuizen, dispuutshuizen en gemengde huizen. Op roeihuizen, het woord zegt het eigenlijk al, wonen wedstrijdroeiers. Doordat zij allemaal de focus op het roeien hebben kunnen zij zich optimaal bezighouden met de roeisport en het leven als topsporter. Daarnaast vormen zij vaak een hechte groep vrienden die buiten het roeien ook andere dingen ondernemen. Op dispuutshuizen wonen logischerwijs leden van het desbetreffende dispuut. Vaak beschikken deze huizen ook over een eigen bar en borrelruimte, zodat ze ook andere disputen uit kunnen nodigen voor een drankje op huis. Op de gemengde huizen zit van alles wat: mannen en vrouwen, roeiers en niet roeiers, enzovoorts. Hoe dan ook, de huizen hebben gemeen dat uitgaan, een jaarlijks huizenweekend, kerstdiners en natuurlijk studeren vast onderdeel zijn van de onderlinge activiteiten. Ieder jaar komen op de Vidarhuizen, en bij andere huizen bewoond door Vidraten, veel kamers vrij. Ben je nog op zoek naar een kamer, dan is de kans groot dat je er in deze huizen één vindt!

Lijkt het jou leuk om tijdens de introductieweek op één van de Vidarhuizen te slapen? Stuur dan een e-mail naar nepals.[antispam].@tsr-vidar.nl en we sturen je snel een bericht!

Disputen

Naast huizen kent Vidar disputen, waar veel leden van de vereniging lid van zijn. Disputen zijn verticale verbanden binnen de vereniging. Dit wil zeggen dat disputen bestaan uit Vidraten van verschillende jaargangen.

Op dit moment telt Vidar vijftien disputen, ieder met een eigen achtergrond. Elk jaar worden de disputen aangevuld met een nieuwe lichting eerstejaars, zodat de continuïteit van het dispuut gewaarborgd blijft. Ieder dispuut heeft zijn eigen identiteit; een dispuut is een groep mensen die bij je past.

Leden van disputen stimuleren het roeien, het coachen en het sturen. Daarnaast zijn zij actief binnen de gehele vereniging, zowel in commissies als in het bestuur. Maar ook naast Vidar heeft een dispuut een rijk leven. Dispuutsweekenden, vakanties, vergaderen, studeren en uitgaan behoren tot het dispuutsleven.

Een dispuut zorgt ervoor dat je vriendschappen opbouwt die van grote waarde zijn tijdens je studententijd en die tot ver daarna zullen blijven bestaan!