fullsizeoutput-c

VRAGEN?

jeppeolivia-1200x800
dsc07325-1200x800
dsc09839-1200x799
vlot 2

1. Wat is het verschil tussen Vidar en andere studentenverenigingen?

Vidar is een studentenroeivereniging. Dit houdt in dat we behalve een studentenvereniging ook een roeivereniging zijn. Alle aspecten van het bekende verenigingsleven zijn aanwezig; huizen, disputen, commissies, feesten, noem maar op. Daarnaast houdt de vereniging zich actief bezig met roeien, de studentensport bij uitstek.

2. Hoe zit het met het roeien op Vidar?

Roeien is de studentensport bij uitstek en kan op allerlei manieren! Natuurlijk krijg je de tijd om erachter te komen wat nou het beste bij jou past. Daarom krijgt iedereen de kans om in de eerste 5 weken te trainen in een ploegje met enkele van je jaargenoten. In die weken leer je de beginselen van het roeien, ga je de strijd aan met de andere ploegjes, maak je de fraaie feesten mee en leer je Vidar en je jaargenoten dus al snel goed kennen! Hierna kan iedereen op zijn eigen manier doorgaan: ga je voor het bloedfanatieke wedstrijdroeien, door heel Nederland roeien en feesten als competitieroeier, of stap je liever in de boot als het jou een keertje goed uitkomt? Bij Vidar kun je zoveel roeien als jij leuk vindt!

3. Wie kunnen zich inschrijven als lid van Vidar?

Alle (aankomend) studenten kunnen lid worden van Vidar. Het maakt daarbij niet uit of je op het HBO of de universiteit studeert of gaat studeren. Daarbij zijn ook veel pre-master studenten lid van de vereniging.

4. Wanneer kan ik me inschrijven om lid te worden?

Inschrijven kan tijdens de gehele TOP-/Purpleweek, maar ook van tevoren al online op deze website. De TOP- en Purpleweek vinden plaats van 20 t/m 24 augustus en is voor alle studenten in Tilburg! De hele week zul je volop de leden van de promotiecommissie van Vidar in fel groene shirts tegenkomen. Daarnaast kun jij je ook nog tijdens de open activiteit op woensdag 29 augustus inschrijven.

5. Wat kost het lidmaatschap?

Als je lid wordt van Vidar in de zomer betaal je net als elk lid van een vereniging contributie. Het bedrag is 165 euro en vergelijkbaar met dat van andere studentenverenigingen. Alle kosten die betrekking hebben op het roeien (onder andere boten en materialen) worden betaald door onze sponsoren. Je kunt voor dit bedrag gebruik maken van alle roei- en sportfaciliteiten die Vidar te bieden heeft.

6. Heeft Vidar een KMT?

Om bij Vidar lid te worden vindt er in het weekend van donderdagmiddag 30 augustus tot en met
zaterdag 2 september een introductieweekend in het verenigingsgebouw plaats. Tijdens dit weekend
leer jij je jaargenoten kennen en leer je alles over de vereniging om een volwaardige Vidraat te
worden. Het introductieweekend sluiten we af met een groots feest en tevens ontvang je hier de
uitnodiging voor de inauguratie van jullie als nieuwe jaar van Vidar. Dit introductieweekend is volledig conform de afspraken met Tilburg University waardoor het past in de huidige tijdsgeest.

7. Het roeien lijkt me erg mooi maar ik heb geen sportverleden, is dat een probleem?

Het unieke van roeien is dat doorgaans niemand heeft geroeid voordat hij of zij gaat studeren. Een sportverleden heeft natuurlijk voordelen maar hoeft niet doorslaggevend te zijn omdat iedereen op hetzelfde niveau begint. Er zijn voorbeelden van Vidraten die tot hun studententijd nog nooit hadden gesport en nu vooraan meeroeien tijdens nationale wedstrijden of zelfs mee hebben gedaan voor de Nederlandse bondselecties.

8. Ik wil graag lid worden maar ik heb nog geen kamer gevonden.

Vidar heeft een aantal huizen waar alleen Vidraten wonen. Jaarlijks komen hier door afstuderende leden veel kamers beschikbaar voor nieuwe leden. Daarbuiten hebben veel disputen eigen huizen en zijn er altijd wel leden die je aan een kamer kunnen helpen. Grote kans dus dat een kamer snel gevonden is!

9. Ik ben nieuw in Tilburg en er komen nu veel dingen op me af, is dat allemaal wel te combineren met een studentenvereniging?

De ervaring leert dat nieuwe leden doorgaans sneller wegwijs worden in Tilburg. Je leert snel veel nieuwe mensen kennen, die je met van alles kunnen helpen. Uitgangspunt is natuurlijk je studie, deze krijgt dan ook altijd voorrang. Daarbuiten blijft er voldoende tijd over om te roeien, naar de feesten te gaan of jezelf te ontplooien in bijvoorbeeld een commissie.

Nog andere vragen? Stel deze dan via info@tsr-vidar.nl